Toyota почала вирощувати полуницю та помідори на своїх заводах.
Як і багато інших автовиробників, Toyota прагне вуглецевої нейтральності. Крім випуску «зелених» машин, це передбачає переобладнання підприємств по всьому світу з метою добитися нульових викидів вуглекислого газу. В якості ще однієї екоініціативи заводи стали облаштовувати власні теплиці, де вирощують ягоди та овочі з використанням тепла та CO₂, що генерується обладнанням.
Минулого року за допомогою фермерів Toyota створила експериментальну теплицю для вирощування полуниці на заводі в Каміго (Японія), де виготовляються двигуни. Потім з’явилася ще одна теплиця, але для помідорів чері, на майданчику в Міосі.
Особлива конструкція теплиць з мінімумом площі, що не використовується, збільшує врожайність у півтора рази в порівнянні з полем аналогічного розміру. Окрім цього, Toyota використовує світлодіоди з унікальним рожевим свіченням, в якому повністю відсутній зелений відтінок, не потрібний для фотосинтезу.
Проте японським фермерам поки що турбуватися не варто: Toyota не збирається вриватися на ринок і роздає свій урожай безкоштовно у власних їдальнях. Більше того, автогігант хоче використати свій досвід, щоб допомогти сільському господарству підвищити ефективність.